Kur geriausia yra gaminti ir šildyti maistą?

Šilto maisto norisi visada – nesvarbu ar šaltą žiemos dieną, ar karštą vasaros vakarą. Šiltas maistas yra ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis. Jau seniai yra įrodyta, kad šiltas maistas palengvina virškinimo procesą ir apsaugo nuo virškinamojo trakto ligų. Nereikėtų griebtis kraštutinumų ir gerti ką tik užplikytą arbatą ar valgyti labai karštą sriubą. Svarbu tinkama maisto temperatūra ir kokybė. Tai jums padės išlikti sveikiems ir saugoti savo organizmą. Šiais laikais galime rasti įvairių būdų, kurie leis paruošti karštą patiekalą arba jį pašildyti.

Maisto gaminimas keptuvėje ar puode ant viryklės ar kailtentės yra vienas dažniausiai naudojamų būdų. Visose virtuvėse galima rasti kaitlentę arba viryklę. Vis dėlto, dabar žmonės vis dažniau renkasi keitlentes. Jos yra patvarios, modernios ir tinka prie šiuolaikinio virtuvės interjero. Nesvarbu, kokią kaitlentę turite ar planuojate įsigyti, jai reikės tinkamos priežiūros. Tinkamai ją valykite ir saugokite kaitlentės stiklą. Pastaruoju metu kaitlentės stiklo keitimas yra didelę paklausą turinti paslauga, nes stiklas buvo netinkamai prižiūrimas ar nelaimingo įvykio metu, kažkas jį sudaužė. Gaminti bus daug lengviau, jei gerai prižiūrėsite savo kaitlentę. Jei ruošiatės maistą  gaminti keptuvėje, nepadauginkite riebalų. Keptas maistas nėra nesveikas, tačiau keptas maistas riebaluose gali kenkti jūsų organizmui.

kaitlentės stiklo keitimasRiebalų pertekliaus padės išvengti kitas, dažniausiai vasaros metu naudojamas, kepimo būdas. Jei turite kaimą, sodybą ar mėgstate poilsiavietes, greičiausiai grilyje ar kepsninėje esate kepę įvairius maisto produktus. Vieni populiariausių patiekalų, ruošiamų kepsninėje, yra mėsos patiekalai. Vasaros metu dažnai kepami yra šonkauliukai, dešrelės ir kiti mėsos gaminiai. Vis dėlto, tai nėra sveika mityba. Galite rinktis kitus produktus, jei norite rūpintis savo sveikata ir išvaizda. Nuostabūs žuvies kepsniai ant grotelių ar žarijose keptos daržovės bus puikus pakaitalas riebiems ir sunkiai virškinamiems mėsos gaminiams. Pamėginkite grilyje iškepti vištieną, kuri bus ne ką mažiau skani, tačiau žymiai sveikesnė už daug prieskonių ir kalorijų turinčius mėsos kepsnius.

Žinoma, ne visada reikia maistą gaminti. Kartais jį reikia tiesiog pašildyti. Dažnai tam yra naudojamos mikrobangų krosnelės, tačiau jos nėra geras pasirinkimas. Daug skaniau ir sveikiau bus pašildyti maistą keptuvėje ar orkaitėje, tik nepadauginkite aliejaus. Vasaros metu idealu būtų šildyti maistą ant grotelių. Taip ne tik suteiksite papildomo skonio ir traškumo, bet ir neteks naudoti papildomų riebalų. Mikrobangų krosneles galima kartais naudoti, tačiau tai neturėtų tapti kasdieniu įpročiu. Jei norite greitai ir sveikai pašildyti maistą, geriau rinkitės kitus būdus.